[ad_1]
Almanya ve İngiltere, kaçak göçmenlerle ilgili radikal bir karar aldı. Her iki ülke de sınır dışı edilme kararlarını onayladı. Karara göre, yaklaşık 50 bin Türk vatandaşı sınır dışı edilecek ve bu sayının ilerleyen dönemde artması bekleniyor..
Avrupa, kaçak göçmenlerle ilgili önlem almaya başladı ve özellikle Almanya ve İngiltere bu konuda keskin bir karar aldı. İki ülke, kaçak göçmenlerin hızlı bir şekilde sınır dışı edilmesini öngören yasaları meclislerinden geçirdi..
İngiltere’ye kaçak olarak giden Türk vatandaşları, ilticaları reddedildikten sonra eğer Türkiye tarafından geri kabul edilmezlerse Ruanda’da kurulacak bir kampa gönderilecek ve diğer ülkelerden sınır dışı edilen kişilerle birlikte kalacaklar.
60 BİN KİŞİ SINIR DIŞI EDİLECEK
Türk vatandaşları, yüzde 87 oranında iltica başvurularının reddedildiği kişiler arasında yer alıyor ve şu anda iki ülkeden sınır dışı edilmeyi bekleyenlerin sayısı 60 bini aşmış durumda.
Almanya’nın Ruanda veya Doğu Avrupa’da kurulacak kampları, AB ile yapılan anlaşma gereği 2026 yılında faaliyete geçecek.
Alman Federal Meclisi tarafından dün kabul edilen ve sınır dışı etme durumlarını düzenleyen İltica Yasası’ndaki değişiklikler, mevcut uygulamaları önemli ölçüde değiştiriyor. Bu değişiklikler, polisin karşılaştığı sorunlara çözüm olarak düşünülmüştür.
YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER ŞUNLARI İÇERİYOR:
• Polise daha geniş yetkiler: İltica yurtlarında veya evlerde kalan yabancıların kimliklerini tespit etmek için polis, şüphelendiği diğer kişileri de arayabilecek. Polislere ayrıca gece baskınları yapma ve başkalarının odalarını arama yetkisi verildi.
• Daha uzun gözaltı süresi: Kaçaklar, en fazla 10 gün gözaltında tutulabiliyordu. Bu süre 28 güne çıkarıldı, böylece polise uzun süreli inceleme ve araştırma yapabilme imkanı tanındı. Aynı zamanda, sınır dışı edilecek kişinin hızla serbest bırakılarak kaçması önlenmiş olacak.
• İşbirliği yapmayanlar için gözaltı: Bir kaçak veya ilticacı soruşturması sırasında polise bilgi vermeyen veya zorluk çıkaran üçüncü bir kişi gözaltına alınabilecek ve bilgi vermeye zorlanabilecek. Bilgi vermeme, gözaltı sebebi olarak kabul edilecek.
• İnsan tacirlerine sınır dışı: İnsan ticareti yapan veya kaçakları ülkeye sokan kişilere daha ağır cezalar verilecek. Bu kişilere bir yıl hapis cezası verilecek ve tekrarında sınır dışı edilecekler.
• Seri suçluların sınır dışı edilmesi: Birçok suça karışmış kaçak göçmenler daha hızlı bir şekilde sınır dışı edilebilecek. Ayrıca çete kurma veya suç örgütü üyeliği gibi durumlarda da benzer şekilde sınır dışı edilebilecek.
• Yahudi düşmanlığına özel hüküm: Yahudi düşmanlığı veya bu amaçla hareket eden kişiler sınır dışı edilme tehdidiyle karşı karşıya kalacak. Yahudi karşıtı kişiler ülkeden çıkarılacak.
Bu kararların sınır dışı edilmeleri büyük ölçüde artırmayacağı öngörülüyor. Bu nedenle, yasa dışı göçmenleri ihraç eden ülkelerle daha sıkı görüşmeler yapılacak. Birçok ülke, suçlu vatandaşlarını geri almak istememekte ve bu konuda çözüm yolları aranacaktır.
[ad_2]
Source link