DOLAR32,2157% 0.03
EURO35,1120% 0.26
STERLIN41,0058% 0.15
FRANG35,4524% 0.13
ALTIN2.532,66% 1,28
BITCOIN67.037,28-0.168

Savaşı durdurmak için tarihi bir sorumluluğumuz var

Yayınlanma Tarihi :
Savaşı durdurmak için tarihi bir sorumluluğumuz var

[ad_1]

Hamas’ın İsrail’e karşı başlattığı ‘Aksa Tufanı’ operasyonunun ardından İsrail’in Gazze’ye yönelik hava saldırıları sürüyor. Dışişleri Bakanı Fidan, BM Güvenlik Konseyi’nde düzenlenen Filistin oturumunda garantörlük çağrısını yineledi. “Gazze bir açık hava hapishanesiydi. Şimdi ise İsrail Başbakanının siyasi bekasını uzatmak amacıyla askeri operasyonlar düzenleyerek sivilleri katlettiği bir savaş alanına döndü” diyen Fidan, “Savaşı durdurmak için tarihi bir sorumluluğumuz var.” diye konuştu.

Hamas, İsrail’e yönelik son yılların en büyük saldırısını gerçekleştirdi. İsrail ordusu ‘savaş durumu alarmı’ ilan etti. İsrail’in Gazze’ye yönelik hava saldırıları sürerken BM Güvenlik Konseyi’nde konuşan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Gazze bir açık hava hapishanesiydi. Şimdi ise İsrail Başbakanının siyasi bekasını uzatmak amacıyla askeri operasyonlar düzenleyerek sivilleri katlettiği bir savaş alanına döndü” dedi.

Gazze’deki insani yıkımın ciddi boyutlara ulaştığını vurgulayan Bakan Fidan, acil ateşkesin ve bölgeye bir an önce insani yardımların ulaştırılmasının elzem olduğunun altını çizdi.

“SAVAŞI DURDURMAK İÇİN TARİHİ BİR SORUMLULUĞUMUZ VAR”

Fidan, “Gazze ve ötesinde devam eden savaş, ne barış ne de teslimiyet getirebilir. Bu savaşı durdurmak için tarihi bir sorumluluğumuz bulunmaktadır.” şeklinde konuştu.

Uluslararası toplumun, Gazze ve Batı Şeria’da akan kanı durdurmakta hala aciz kaldığını kaydeden Fidan, “Gazze bir açık hava hapishanesiydi. Şimdi ise İsrail Başbakanının siyasi bekasını uzatmak amacıyla askeri operasyonlar düzenleyerek sivilleri katlettiği bir savaş alanına döndü” değerlendirmesini yaptı.

BM Güvenlik Konseyinin uluslararası barış ve güvenliği korumada bir kez daha başarısız olduğunu kaydeden Fidan, “İsrailliler ile Filistinliler arasında barışı sağlayacak ve denetleyecek bir garantörlük mekanizmasının kurulması yönündeki çağrımızı yinelemek istiyorum” diye konuştu.

[ad_2]

Source link

YORUM YAP